Direktlänk till inlägg 6 mars 2015
Igår kväll gjorde jag en tacopaj med fetost och hade en sallad till, kanske något att göra för er till helgen.
Degen 6 port ugn 225 g
150g smör
3 dl vetmjöl
2 msk vatten
Hacka ihop smör med mjölet och tillsätt vattnet, arbeta snabbt ihop till en deg. Låt stå i kyl 30 min. Tryck ut degen i en form och nagga med en gaffel! Förgrädda mitt i ugnen i 10 min.
Fyllningen:
500 g nötfärs
1 påse taco krydda
1 dl vatten
1 paket fetaost
1 rödlök
2 tomater
4 ägg
3,5 dl mjölk.
Bryn färsen och tillsätt kryddan och vattnet när färsen fått färg, låt koka ihop 5 min.
Hacka eller skiva rödlöken, skiva tomaterna och hacka fetaosten. Vipsa i hop äggstaningen.
Lägg färsen i botten på pajskalet, fyll på med rödlök, skivade tomater och fetaosten. Häll över äggstaningen. In i ugn ca 20-25 min tills du ser att äggstningen är stabil och pajen fått färg.
Sallad jag hade till, rödlök, tomat, gurka, sallad och cashewnötter.
Hoppas att ni provlaga! Lämna gärna kommentarer vad ni tycker om recpten, om ni undrar något eller har önskemål på recept!
Ha en fortsatt skön fredagskväll!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 |
15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|