Direktlänk till inlägg 8 april 2015
Idag tänker jag bjuda er på mitt kantarellpajs recept. Denna paj gör vi lite då och då för att den är så god! Passar utmärkt till kräftskivan, då tar ni västerbottenost i pajen!
Så gula och fina!
Recept 6 pers:
Paj:
125 gr smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning:
1 purjolök
1 dl soltorkade tomater i olja
500 g kantareller
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
100 g smakrik ost
salt och peppar
Mixa ihop smör och mjöl till pajen i en matberedare, tillsätt vatten och arbeta snabtt ihop till en deg!
Låt degen vila minst 30 min i kylen. Tryck ut den väl i pajform.
Skiva purjolöken, hacka de soltorkade tomaterna. Bryn först svampen gyllen brun, tillsätt sedan purjo och tomaterna, bryn en stund. Häll detta sedan i pajskalet. Vispa ihop äggen med mjölk och grädde, salta och peppara i äggblandningen. Häll över i pajen. Sist tar du på den rivna osten. In i ugn 200 gr ca 35-40 min. Servera med en salllad!
Mums!
Lycka till!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 | 7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 |
30 |
||||||
|