Direktlänk till inlägg 4 mars 2015
Godförmiddag! Så härligt att solen är framme idag, hoppas att den håller sig framme hela dagen, så jag hinner med att gå ut och njuta av den. Ska först på utvecklingssamtal med sonen, sedan iväg och handla lite! Hoppas att ni alla har det bra! Nu ska jag dela med mig av ett super smarigt recept, det är så gott! Har ni inte smakat Pollykladdkaka med cashewenötter innan, så baka denna nu!
Till 8-10 personer:
150g smält smör
150g mörk choklad gärna 70%
100g cashwenötter
3ägg
200g färskost
2 dl socker
2 dl vetemjöl
100g Polly
Smält smöret och rör ner hackad chocklad tills den smälter. Grovhacka nötterna. Separera ett av äggen och blanda gulan med färskosten. Äggvitan + de 2 andra äggen vispas med sockret. Tillsätt smör och chokladblandningen, vispa en stund. Blanda mjöl, nötter och hälften av pollyn i en skål. Häll ner det i smeten och blanda runt. Häll smeten i en springform som är smörad och bröad. Klicka ner färskosten i smeten och dra försiktigt med en gaffel lite mönster. Ganera med Polly ovanpå.
175 g ca 30 min.
Låt kallna, gärna till dagen efter, då den är ännu godare. Servera med grädde, vanijglass och kanske hallon.
Lycka till!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 |
15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|