Senaste inläggen

Av Tina Stjernlöf - 4 mars 2015 10:17

 


Godförmiddag! Så härligt att solen är framme idag, hoppas att den håller sig framme hela dagen, så jag hinner med att gå ut och njuta av den. Ska först på utvecklingssamtal med sonen, sedan iväg och handla lite! Hoppas att ni alla har det bra! Nu ska jag dela med mig av ett super smarigt recept, det är så gott! Har ni inte smakat Pollykladdkaka med cashewenötter innan, så baka denna nu!


Till 8-10 personer:

150g smält smör

150g mörk choklad gärna 70%

100g cashwenötter

3ägg

200g färskost

2 dl socker

2 dl vetemjöl

100g Polly


Smält smöret och rör ner hackad chocklad tills den smälter. Grovhacka nötterna. Separera ett av äggen och blanda gulan med färskosten. Äggvitan + de 2 andra äggen vispas med sockret. Tillsätt smör och chokladblandningen, vispa en stund. Blanda mjöl, nötter och hälften av pollyn i en skål. Häll ner det i smeten och blanda runt. Häll smeten i en springform som är smörad och bröad. Klicka ner färskosten i smeten och dra försiktigt med en gaffel lite mönster. Ganera med Polly ovanpå.


175 g ca 30 min.

Låt kallna, gärna till dagen efter, då den är ännu godare. Servera med grädde, vanijglass och kanske hallon.


 

Lycka till!

Av Tina Stjernlöf - 3 mars 2015 16:06

 


Så härligt att få se solen en stund idag,men när jag skulle in till Kalmar för olika ärende, var vädret inte så skönt som jag trodde! Det blåste kallt och på eftermiddagen kom det en skur med regn! Men det är bara att försöka tänka framåt, att det går mot rätt tider igen. Jag är en rikitg sol och värme människa! Har så jobbigt när det blir mörkt och kallt ute. Men nu ska jag bjuda er på mitt raggmunk recept med stekt fläsk till, detta är en av våra favorit rätter hemma. Sonen kan äta massor, men dottern däremot är inte lika förtjust i det. 

 

4 port:

2 dl vetemjöl

1 tsk salt

5 dl mjölk

2 ägg

8 stora potatisar ca 800-1000g

 

Häll vetemjöl, salt och 2 dl av mjölken i en bunke. Vispa till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken, äggen och vispa allt till en jämn smet.

Skala potatisen och riv den fint. Blanda ner den i smeten omedelbart,  eftersom potatis mörknar snabbt.

Värm en plåt, lägg i matfettet och låt det bli svagt brunt. Klicka på smeten jag brukar göra 3 åt gången på plåten. Stek dem på båda sidor tills det fått en lagom brun färg. 

Ett tips är att sätta på ugnen på 100 gr för att hålla raggmunkarna varma medans man steker alla färdiga! Skiva också fläsket och stek det knapprigt!

Servera med lingonsylt!

Smaklig måltid!

 

Önskar er en fortsatt trevlig tisdagskväll.

 

Av Tina Stjernlöf - 3 mars 2015 07:56

 


Godmorgon mina vänner! Vaknar till ännu en grå och trist morgon! Jag vill så gärna ha sol nu, för att ladda upp batterierna! Men nu bjuder jag er på två energi smoothies, som kan pigg upp en lite!

 

Min Piggeleinsmoothie ca 7dl!

1 banan

1 avokado

5dl färskpressad äppeljuice

65g spenat

3 msk linfrö om ni vill

 

Skala och skiva bananen, dela, kärna ur och gröp ur köttet i avokadon. Mixa alla ingredienserna i en mixer. Häll upp i glas och njut av en god smoothie!

 

 

 

Mango och apelsinsmoothie 4 portioner!

 

1 paket fryst mango 250 g

6dl färskpressad apelsinjuice

250 g kvarg

 

Tina den frysta mangon och mixa sedan allt och häll upp i glas!

 

Önskar er alla en fin dag!

 

 

Av Tina Stjernlöf - 2 mars 2015 18:38

Till kvällsmat idag gjorde jag en Italiensk pastarätt, som uppskattades av familjen. Mycket grönsaker i denna pastasås, vilket inte är fel!

 

Till 4 personer:

1 Paket salsiccakorvar, 3 i det jag valde

1 lagom stor zuzzini

1/2 påse bladspenat

1/2 ask körsbärstomater

2 charlottenlökar

2 mindre vitlöksklyftor

1/2 dl vitvin eller matlagningsvin

2 1/2 dl mat grädde

Riven parmensanost efter tycke

salt och peppar

 

4 port pasta!

 

Hacka charlottenlökarna och bryn dem med prerssad vitlök i olivolja. Skiva zuzzini, körsbärstomater och korven och bryn med. Lägg sist i bladspenaten. Bryn det tills det blivit lite färg, tillsätt vinet, grädden, osten och krydda efter smak och tycke.  Koka pasta enligt anvisningarna!

 

Hoppas ni tycker om rätten!

 

  Här bryns allt det goda!

 

 

Här är grädde och vin påslaget, nu få det puttra några minuter!

Ovido - Quiz & Flashcards